Hur mycket lön kommer du få i sommar?

Att ha semester är härligt och man går in i en lugnare fas på året där man kanske spenderar mer pengar än man annars hade gjort om man hade jobbat. Men sen kommer lönen valigtvis den 25 augusti och kanske inte blir så hög som du hade förväntat dig? För de flesta människorna som jobbar blir semesterlönen en extra inkomst som man annars inte får på resten av året men för en del blir sommaren en bov som tar din lön. Hur kommer sig detta? Det ska vi hjälpa dig att reda ut.

Varför förlorar jag pengar när jag har semester?

För vissa blir lönen lägre på sommaren och det beror helt enkelt på att man kanske har haft en lägre sysselsättningsgrad när man tjänade in dagarna än när man tar ut de? Tjänar man in dagarna till ett lägre värde kommer dagarna inte vara värda likamycket som arbetsgivaren drar på lönen för varje dag. Detta trots att man vanligtvis har ett extra semestertillägg på 0,8% av lönen. 

Vi hjälper dig att räkna ut vad semesterdagarna är värda.

Fyll i din månadslön och din sysselsättningsgrad, både vad du har nu och vad du hade förra året när du tjänade in dagarna.

Se till att skydda din inkomst om det händer något oförutsett. Skydda dig med en bra inkomstförsäkring.

Kommentarer

Robert säger:

Jag förlorar pengar på att ha semester?

Varför förlorar jag pengar när jag har semester? Jag har fått lägre lön nu när jag har haft semester. Brukar det inte vara tvärt om?

2017-08-21 22:38:46
Moderator säger:

Svar till @Robert

Hej! Det beror antagligen på att du har haft en lägre sysselsättningsgrad förra året när du tjänade in semester.

2017-08-21 22:41:12

Skriv en kommentar till sidan "Vad får jag för semesterlön i sommar?"